Centru de Radiologie Cluj Napoca | Apo Medical

CENTRU DE

RADIOLOGIE

La baza fiecărui tratament dentar corect stă un diagnostic precis. La Centrul de Radiologie Apo Medical Cluj vei găsi specialiști cu pregătire, care folosesc tehnologie de ultimă generație, cu un nivel redus de radiații, pentru a obține o imagine completă a zonei tratate, fie că vorbim de un singur dinte, de o radiografie panoramică sau un CBCT.

Radiografie

Retro-Alveolară

O radiografie retro-alveolară oferă o imagine detaliată și complexă a cel mult trei dinți și a zonei înconjurătoare. Extrem de utilă în diagnostic, radiografia retro-alveolară oferă medicului stomatolog o imagine completă asupra coroanei și rădăcinii dintelui, precum și asupra osului în care acesta se ancorează. Toate aceste date ajută la alegerea și realizarea unui tratament corect în vederea obținerii unor rezultate optime.
Radiografiile efectuate în centrul APO Medical Cluj sunt stocate digital și pot fi transmite imediat unuia sau mai multor specialiști. Se realizează rapid, fără riscuri de iradiere.

Radiografie

Panoramică - OPT

Dinții, structurile anatomice de mare importanță: canalele mandibulare,  gaura mentonieră, sinusurile maxilare, articulațiile temporo-mandibulare (ATM) se revelează într-o radiografie digitală panoramică sau „ortopantomografie” (OPT). Printr-un proces digital, obținem o imagine de ansamblu a sănătății întregii zone, inclusiv se pot vizualiza eventualele retracții osoase, dinți incluși.
Această metodă de investigație scoate la iveală nu doar afecțiuni dentare, prezența chisturilor, pierderi osoase, și permite medicului să observe raportul dintre rădăcinile dinților și structurile de susținere.

Radiografie

CBCT

O metodă de ultimă generație de investigație medicală, CBCT este o scanare ce se realizează prin rotirea în jurul capului a aparatului, pentru a genera o imagine tridimensională de mare precizie.
Cone Beam Computer Tomography (CBCT) este astăzi o metodă folosită în vederea inserării unui implant, tratamente chirurgicale sau endodontice pentru a observa detalii despre formațiunile anatomice de interes, detalii care nu se pot evidenția în imagini bidimensionale și care contribuie la un tratament precis, cu rezultate de durată.

Solicită programare